London OS 2012

När London är värd för de olympiska spelen den 27 juli-12 augusti 2012, kommer det att bli den första staden att få arrangera de olympiska spelen tre gånger. Aten och Paris har värd för sommarspelen två gånger och Lake Placid och St Moritz har hållit de olympiska vinterspelen två gånger.

Senast London hade spelen var 1948 och nu 64 år senare, kommer London konfrontera andra typ av utmaningar - efter de majestätiska olympiska spelen i Peking, som omdefinierat olympisk storslagenhet med vad som föreföll att vara en tillställning med obegränsad budget. London kommer inte att ha några sådana skattemässiga fördelar, men staden har andra fördelar - främst förmåga att integrera historiska platser och platser med nya lokaler.
Tennis spelas på Wimbledons prestigefyllda gräsmattor, fotbollen på anrika Wembley Stadium. Beachvolley - en av de olympiska spelena nyare grenar - kommer att hållas på Horse Guards Parade i hjärtat av ceremoniella London. Hyde Park, genomsyrad av 400 år av historia, kommer att stå som värd för triathlon.


Kanske den mest spekatulära bygganden - kanske passande med tanke på den ständigt ökande internationella närvaro av sporten - bör vara den nya Aquatics Center, även inrymt i Olympic Park. Arrangörer kallar det en förbindelse till parken, och i ett försök att blanda form och funktion, kommer det ha ett våg-liknande tak som sannolikt kommer att ge en av de mest bestående arkitektoniska bilderna från spelen.
Själva sportevenemangen kommer att ha två anmärkningsvärda skillnader från Peking spelen,baseball och softball har tagits bort från de olympiska spelen. Inga nya sporter har tillkommit, men flera nya discipliner kommer kanske att bli ifrågasatta. En omfattar kvinnors boxning för första gången på ett OS, och en ny layout av inom cykling. I Peking fanns sju olika distanser inom cykling för män och tre för kvinnor, varje kön kommer att ha fem istället i  London. Dessutom har tennis fått en Mixed tävling tillagd.

RSS 2.0